Cursus Chinees voor kinderen? 

Zou je graag Chinees willen leren? Dat kan! Bij Ni Hao Kids zijn de volgende mogelijkheden:

 

- individuele les (A'dam-Purmerend)

- les met vriendjes en vriendinnetjes

- lessen op school

- skypeles op afstand

 
 
Neem contact op voor de mogelijkheden en de agenda. Een les kost 30,- p/p/u.
Voor scholen of lessen in groepsverband gelden afwijkende tarieven.
 
 
 
 

  Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd?

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Leslocatie

Individuele lessen kunnen worden gegeven in Amsterdam en in Purmerend. De vraag naar Chinese les neemt echter toe, waardoor de agenda snel vol loopt. Het is daardoor soms niet mogelijk om individuele les te geven. 

Voor lessen op school: neem contact op voor de mogelijkheden (en locaties)

Hoe moeilijk is Chinees leren? 

Chinees leren lijkt oneindig moeilijk. Toch is het met een vleugje ijver, een snufje vlijt en een grote dosis enthousiasme zeer goed mogelijk om een aardig mondje Chinees te leren spreken. Met andere woorden: je hoeft geen bijzonder hoog IQ te hebben om Chinees te kunnen leren. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen voor het twaalfde levensjaar zich een vreemde taal makkelijk eigen maken. Dat geldt ook voor het Chinees! Wanneer kinderen op jonge leeftijd starten met de beginselen van de Chinese taal bouwen zij een solide basis voor latere taaleducatie. Ofwel, het zal voor uw kind op latere leeftijd relatief makkelijker zijn om verder te leren en de Chinese taal echt goed te leren beheersen. En los daarvan: het moet toch heerlijk zijn om spelenderwijs die geheimtaal te leren ontcijferen? 

Om welk Chinees gaat het?

In China worden meerdere dialecten gesproken. Twee soorten Chinees voeren de boventoon: het Mandarijn Chinees en het Kantonees. Het Kantonees kent u waarschijnlijk van de kreten bij de vele Chinees-Indonesische restaurants die Nederland kent. Toch is dat niet het "standaard" Chinees. In China geldt het Mandarijn als het zogenoemde ABC: Algemeen Beschaafd Chinees. Dit ABC is tevens het Chinees dat bekend staat als "de taal van de toekomst".